خدمات منتورینگ کسب و کار







پیشگامان، بهترین منتور استارتاپ و کسب و کار
منتور (Mentor) و منتورینگ (Mentoring)، یکی از هزاران اصطلاحاتی است که در زمینه فعالیتهای استارتاپ و دیجیتال مارکتینگ استفاده میشود. همسو با گسترش کسبوکارها و فعالیتهای استارتاپی، اهمیت منتور و تاثیر آن در پیشرفت کسبوکارها کاملا محسوس میباشد. از این رو شرکتهای بزرگ و کوچک در بازار، خواه و ناخواه برای بهبود عملکرد کسبوکار خود باید برنامههای رسمی منتورینگ را اجرا کنند.
شرکت شتاب دهنده پیشگامان یکی از بزرگترین فعالات حوزه تجاری سازی خدمات و محصولات دانش بنیان، تا کنون پشتیبانی کسب و کارهای زیاده را بر عهده داشته است. درصورت نیاز به خدمات منتورینگ، میتوانید از طریق این صفحه برای برقراری ارتباط با هلدینگ پیشگامان اقدام نمایید.

برندسازی

استراتژی

توسعه



منتور کسب و کار کیست؟
وجود یک شخص در شرکت برای ارائه راهنمایی و مشورت به مدیر و کارمندان، بخش مهمی از پیشرفت یک کسبوکار را تامین خواهد کرد. در واقع در پاسخ به سوال منتور کیست؛ باید بگوییم که منتور، فردی به عنوان مشاور مدیر و یا مربی کارمندان یک کسبوکار بوده که در زمينههای خاص و مشخص، تجربه و دانش بالایی دارد. از این رو یک منتور امر مشاوره و رفع بحرانهای احتمالی کسبوکار در آینده را انجام میدهد.
به عبارت دیگر وقتی میگوییم منتور کیست، منظور فردی است که دانش و تجربه خود را با افراد کم تجربه دیگر به اشتراک میگذارد. از این رو منتی (Mentee) فردی است که از راهنماییها و توصیههای منتور کسب و کار استفاده میکند. اصل رابطه بین منتور و منتی، یک رابطه برد-برد میباشد. چرا که یک منتور کار مشاوره و پشتیبانی را انجام داده و از ارائه اطلاعات به شخص مقابل سود خواهد برد. همچنین منتی نیز از دریافت اطلاعات و رفع سوالات و مشکلات خود بهره میبرد.
فرآیند تجاری سازی خدمات
برای آنکه یک محصول یا ایده را بتوان تجاری سازی کرد، میبایست فرایندی طی شود. این فرایند با شروع یک ایده شکل میگیرد و در آخرین مرحله به صادرات محصول یا خدمتی میرسد که آن را تجاری کردهاید. در ادامه به روش های تجاری سازی میپردازیم که از طریق آن میتوانید ایدههایتان را به تولید برسانید:


گام اول: ایجاد یک ایده
در مرحله اول باید یک ایده ایجاد کنید که از نظر تجاری سازی ایدهآل محسوب شود. در این مرحله باید به دغدغههایتان فکر کنید و بیندیشید دوست دارید در چه زمینهای فعالیت داشته باشید. همچنین نیازهای جامعه را بررسی کنید و ببینید متناسب با توانایی شما، جامعه به چه چیزهایی نیاز دارد.


گام دوم: تحقیق درباره ایده
اکنون که یک ایده در اختیار دارید، به سراغ راستیآزمایی آن بروید. یعنی درباره آن پژوهش کنید، آن را بسنجید و ببینید آیا طراحی چنین ایدهای میتواند کاربرد داشته باشد؟ پس از ورود به بازار سودآوری دارد؟ پایدار است یا پس از مدتی به یک ایده ناکارآمد تبدیل میشود؟ چه ایدههای دیگری را میتوانید به طرح اولیهتان اضافه کنید که آن را توسعه بیشتری بدهید؟


گام سوم: راستیآزمایی ایده
منظور از راستیآزمایی آن است که اکنون وقت ساخت نمونه اولیه است. تا پیش از این ایده را ایجاد کردید، سپس درباره آن به پژوهش پرداختید و آن را شکل دادید. حال بهتر است یک نمونه اولیه از آنچه تاکنون روی آن کار کردید، بسازید. نقاط قوت و ضعف آن را بشناسید و حتی آن را در اختیار بخشی از جامعه هدف قرار دهید تا بهتر شما را راهنمایی کنند.


گام چهارم: حفاظت از ایده
حفاظت از ایده به معنای آن است که آن را به ثبت برسانید تا حق مالکیت شما محفوظ بماند. برای این کار میتوانید به سازمانهایی مراجعه کنید که از ایدهها حمایت میکنند و آنها را بهعنوان اختراع به ثبت میرسانند. در این مرحله باید خلاصهای از اختراعتان، افراد همکار و ویژگیهای فنی طرح را شرح دهید.


گام پنجم: بررسی بازار محصول
تجاری سازی تکنولوژی بدون توجه به بازار محصول امکانپذیر نیست. در این قسمت باید اشراف دقیقی بر بازاری داشته باشید که میخواهید طرحتان را در آن عرضه کنید. در این بین باید سوالهایی از خود بپرسید که ببینید آیا این ایده میتواند در این بازار موفق باشد یا نه. بهطور مثال تحقیق کنید و ببینید آیا ایدههای مشابهی در بازار محصول وجود دارند؟ آیا کسانی هستند که بخواهند برای سرمایهگذاری یا خرید این ایده زمان و هزینه بگذارند؟ آیا این ایده یا محصول میتواند در بازار به سود دلخواهی برسد؟


گام ششم: تامین منابع مالی
فراهم کردن منابع مالی در ادامه همان مرحله قبل است. اگر قصد تجاری سازی خدمات یا محصول خود را دارید، باید برای آن به دنبال اسپانسر باشید. ممکن است این ایده دارای هزینههایی در مرحله تولید و پیش تولید داشته باشد. آیا شما و تیمتان بهعنوان یک ایداپرداز استارتاپی میتوانید بهتنهایی از پس هزینهها بربیایید؟ ممکن است پاسختان بله باشد اما اگر جوابتان منفی است، پس به دنبال اسپانسر یا انکوباتورها و شتابدهندهها باشید.


گام هفتم: تولید محصول پس از کسب مجوز
پس از آنکه تمام مراحل قبل را با موفقیت طی کردید، اکنون میتوانید به دنبال کسب مجوز برای تولید ایدهتان بروید. تولید را از کم شروع کنید، مدیریت هزینههایتان را داشته باشید و اگر استقبال از ایده بیش از تصورتان بود، پس به فکر عرضه آن به بازارهای خارجی نیز باشید.
۸ وظیفه مهم منتور کسب و کار
اولین و مهمترین وظیفه منتور، هدایت درست و صحیح منتی میباشد. در واقع هدف، هدایتگری منتی در مسیر درست و صحیح بوده که کارساز نیز باشد. از این رو منتور کسب و کار باید به ترسیم نقشه راه پرداخته و شرایط فعلی بازار و تغییرات احتمالی را مد نظر داشته باشد. همچنین مسیر پایانی را نیز در نظر داشته و در شرایط بحرانی، بتواند اقدامات مقتضی را جهت حفظ امنیت کسبوکار انجام دهد.
منتور یک کسبوکار باید تفکر الگوریتمیک داشته و جوانب مختلف یک تصمیم و راهحل را به صورت کامل مورد سنجش قرار دهد. همچنین باید اشتباهات را بدون تعارف و رودربایستی گوشزد کرده و صلاح تمام امور را مد نظر قرار دهد. ویژگی دیگری یک منتور که بسیار حائز اهمیت است، همیشه در دسترس بودن آن میباشد. چرا که در برخی از اوقات شرایطی در شرکت به وجود خواهد آمد که نیاز به مشاوره سریع و تصمیمگیری لحظهای میباشد. از این رو حضور منتور و در دسترس بودن آن بسیار مهم و حیاتی است.
با این تفاسیر شرح وظایف منتور کسبوکار را میتوان به صورت ذیل بیان کرد:


هدایتگری منتی در مسیر صحیح و درست


توانایی ترسیم مسیر پایانی و نهایی


دارا بودن تفکر الگوریتمیک


توانایی ترسیم نقشه راه یک کسبوکار


گوشزد کردن اشتباهات


داشتن صداقت با منتی


در دسترس بودن منتور


الهام بخش بودن
دریافت خدمات منتورینگ پیشگامان
شرکای تجاری پیشگامان
مهارتها و ویژگیهایی که یک منتور کسب و کار باید داشته باشد چیست؟
۱. آگاهی کامل
اولین ویژگی یک منتور، آگاهی کامل نسبت به کار و استارتاپ میباشد. در واقع همان گونه که در ابتدای مقاله به تعریف منتور کیست پرداختیم، یک منتور باتجربه باید دید عمیقی نسبت به بازار داشته باشد. از این رو فردی که صرفاً چند کتاب در مباحث بازاریابی و استارتاپ مطالعه کرده و سابقه فعالیت و تجربهای در این زمینه ندارد، نمیتواند به عنوان منتور یک کسبوکار عملکرد مد نظری را داشته باشد.
۲. خلاق بودن
بازاریابی و پیشرفت در شغل، نیازمند خلاقیت و نوآوری میباشد. از این رو یک منتور نیز باید تفکر خلاق و توانایی تفکر متفاوت برای دیدن زوایای مختلف یک مسئله را داشته باشد.
۳. گستردگی ارتباطات
یک منتور کسب و کار باید روابط گستردهای داشته و مدیران بازاریابی و سرمایه گذاران مختلفی را بشناسد و با خدمات شتاب دهنده استارتاپ در ایران آشنا باشد. چرا که در بسیاری از موارد این ویژگی منتور و مهارت ارتباط گیری او بسیار کارساز و مفید خواهد بود. در واقع ارتباط گیری منتور میتواند به توسعه کسبوکار شما نیز کمک کنید.
۴. پیشبرد ایدههای عملی
یک منتور استارتاپ حرفهای قادر به ترسیم نقشه راه و مسیر نهایی تصمیم میباشد. از این رو اگر ایده و نظری قابلیت اجرا نداشته باشد و یا احتمال ریسک آن برای کسبوکار بسیار بالا باشد، از اجرای آن جلوگیری خواهد کرد. به همین دلیل یک منتور استارتاپ باید ایدههای عملی و نتیجهبخش را پیش برده و شرکت را دچار بحران قرار ندهد.
۵. درک مناسب از شرایط
در تعریف منتور کیست، بیان کردیم که منتور مشاور مدیر و راهنمای او میباشد. از این رو مهارت درک مناسب و واقعی از شرایط و ارائه راهحلهای مناسب جهت مشاوره به مدیر کسبوکار از ویژگیهای مهم و اصلی یک منتور میباشد.








منتورینگ استارتاپ از طریق پیشگامان
امروزه منتورینگ به عنوان یک ابزار مهم و اصلی رشد شغلی و توسعه کسبوکارها مورد توجه میباشد. به همین دلیل بسیاری از مدیران ارشد و موفق بازاریابی و بنیانگذار استارتاپ همواره یک منتور برای خود در نظر گرفتهاند که بتواند به موفقیت شغلی و در نهایت موفقیت کسبوکار منتهی شود. چرا که تبادل دانش، تجربه و مهارتهای جدید، یک اصل مهم برای بقا در حوزه بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ میباشد.

هدف منتورینگ چیست؟
این پرسش همواره برای صاحبان کسبوکارها مطرح است که منتورینگ با چه هدفی انجام میشود؟ برای پاسخ به این سوال بیایید باهم توضیح مختصری از خدمات منتورینگ پیشگامان را بررسی کنیم:
در حالتی که یک فرد با تجربه و دانش محدود، کسب و کاری را راه اندازی میکند، بهترین حالت برای پیشبرد اهدافش در این مسیر، اتکا به خدمات یک منتور است.
منتورینگ در حقیقت انتقال تجربیات و دانش شغلی و حرفهای است و منتور، شخصی است که این موارد را به فرد یا کسب و کارش منتقل میکند. منتورینگ در دو بعد شغلی و روانشناختی صورت میگیرد.
در بعد شغلی منتور دستور العملها و راهنماییهایی در زمینه کسب و کار در اختیار منتی (mentee) قرار میدهد، تا در رشد و عملکرد حرفهای وی موثر باشد؛ و در بعد روانشناختی، منتور برای منتی به عنوان یک الگو و یک شخصیت الهام بخش عمل میکند. در فرایند منتورینگ، هر دو این ابعاد به طور همزمان انجام میشود.

مشتریان چه می گویند؟
بیا صحبت کنیم
پروژه ای دارید، همین امروز شروع کنید
مشاوران متخصص فناوری
مقالات
ضرورت و روش های جذب سرمایه گذار برای تولید
اگر شما تجربه راهاندازی یک کسب و کار یا استارتاپ را داشته باشید، میدانید که یکی از مهمترین کارها جذب...
اقتصاد دانش بنیان چیست؟ ضرورت و فواید آن
قبلا فاصله بین صنعت و دانشگاه بسیار زیاد بود؛ تاجایی که دانشجوها نمیتوانستند از آنچه در دانشگاه آموخته بودند در...
قانون جهش اقتصاد دانش بنیان چیست ؟
اقتصاد دانش بنیان باعث افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها در تولید میشود و باعث رشد اقتصادی پایدار و افزایش سطح...
اقتصاد دانش بنیان از نگاه رهبری
در این مطلب قصد داریم تا شما را با اهمیت اقتصاد دانش بنیان از نگاه رهبری آشنا کنیم. در سالهای...
لیست کامل کتاب های اقتصاد دانش بنیان
اقتصاد فعلی کشور ما بر پایه منابع بنا نهاده شده که بسیار کم سود و با ریسک بالا است. اما...
سرمایه گذاری چیست؟ انواع روشهای سرمایه گذاری
ضربالمثل قدیمی «پول، پول میآورد»، یکی از سادهترین تعریفهای سرمایه گذاری است که قاعده و قانون خاص خود را دارد....
مشاوره با مهندسان متخصص ما
