• 1401-08-29
  • شرکت پیشگامان
  • 0

منتور (Mentor) و منتورینگ (Mentoring)، یکی از هزاران اصطلاحاتی است که در زمینه فعالیت‌های استارتاپ و دیجیتال مارکتینگ استفاده می‌شود. همسو با گسترش کسب‌وکارها و فعالیت‌های استارتاپی، اهمیت منتور و تاثیر آن در پیشرفت کسب‌وکارها کاملا محسوس می‌باشد. از این رو شرکت‌های بزرگ و کوچک در بازار، خواه و ناخواه برای بهبود عملکرد کسب‌وکار خود باید برنامه‌های رسمی منتورینگ را اجرا کنند.

قبل از شروع مقاله از شما یک سوال داریم، آیا به طور دقیق و کامل معنی استارتاپ را می دانید یا بهتر است بگوییم می دانید استارتاپ چیست، اگر پاسخ منفی است، حتما مقاله شرکت شتاب دهنده پیشگامان در این زمینه را بخوانید. ما در این مطلب قصد داریم که به معرفی مبحث منتور کیست بپردازیم و به طور گسترده مباحث منتور استارتاپ، وظایف منتور، انواع منتورینگ و سایر مباحث مورد اهمیت در این حوزه استارتاپ را تحلیل و بررسی کنیم. پس در ادامه با پیشگامان همراه باشید.

منتور کسب و کار کیست؟

وجود یک شخص در شرکت برای ارائه راهنمایی و مشورت به مدیر و کارمندان، بخش مهمی از پیشرفت یک کسب‌وکار را تامین خواهد کرد. در واقع در پاسخ به سوال منتور کیست؛ باید بگوییم که منتور، فردی به عنوان مشاور مدیر و یا مربی کارمندان یک کسب‌وکار بوده که در زمينه‌های خاص و مشخص، تجربه و دانش بالایی دارد. از این رو یک منتور امر مشاوره و رفع بحران‌های احتمالی کسب‌وکار در آینده را انجام می‌دهد.

شرح وظایف منتور کسب و کار
به عبارت دیگر وقتی می‌گوییم منتور کیست، منظور فردی است که دانش و تجربه خود را با افراد کم تجربه دیگر به اشتراک می‌گذارد. از این‌ رو منتی (Mentee) فردی است که از راهنمایی‌ها و توصیه‌های منتور کسب و کار استفاده می‌کند. اصل رابطه بین منتور و منتی، یک رابطه برد-برد می‌باشد. چرا که یک منتور کار مشاوره و پشتیبانی را انجام داده و از ارائه اطلاعات به شخص مقابل سود خواهد برد. همچنین منتی نیز از دریافت اطلاعات و رفع سوالات و مشکلات خود بهره می‌برد.

 

۸ وظیفه مهم منتور کسب و کار

اولین و مهمترین وظیفه منتور(mentor)، هدایت درست و صحیح منتی می‌باشد. در واقع هدف، هدایتگری منتی در مسیر درست و صحیح بوده که کارساز نیز باشد. از این رو منتور کسب و کار باید به ترسیم نقشه راه پرداخته و شرایط فعلی بازار و تغییرات احتمالی را مد نظر داشته باشد. همچنین مسیر پایانی را نیز در نظر داشته و در شرایط بحرانی، بتواند اقدامات مقتضی را جهت حفظ امنیت کسب‌وکار انجام دهد.

 

منتور کسب و کار کیست؟

 

منتور یک کسب‌وکار باید تفکر الگوریتمیک داشته و جوانب مختلف یک تصمیم و راه‌حل را به صورت کامل مورد سنجش قرار دهد. همچنین باید اشتباهات را بدون تعارف و رودربایستی گوشزد کرده و صلاح تمام امور را مد نظر قرار دهد. ویژگی دیگری یک منتور که بسیار حائز اهمیت است، همیشه در دسترس بودن آن می‌باشد. چرا که در برخی از اوقات شرایطی در شرکت به وجود خواهد آمد که نیاز به مشاوره سریع و تصمیم‌گیری لحظه‌ای می‌باشد. از این رو حضور منتور و در دسترس بودن آن بسیار مهم و حیاتی است.

 

با این تفاسیر می‌توان ۸ وظیفه مهم و اصلی یک منتور در کسب‌وکار را به شرح ذیل بیان کرد:

۱. هدایتگری منتی در مسیر صحیح و درست
۲. توانایی ترسیم نقشه راه یک کسب‌وکار
۳. توانایی ترسیم مسیر پایانی و نهایی
۴. دارا بودن تفکر الگوریتمیک
۵. داشتن صداقت با منتی
۶. گوشزد کردن اشتباهات
۷. در دسترس بودن منتور
۸. الهام بخش بودن

 

مهارت‌ها و ویژگی‌هایی که یک منتور کسب و کار باید داشته باشد چیست؟

۱. آگاهی کامل

اولین ویژگی یک منتور، آگاهی کامل نسبت به کار و استارتاپ می‌باشد. در واقع همان گونه که در ابتدای مقاله به تعریف منتور کیست پرداختیم، یک منتور باتجربه باید دید عمیقی نسبت به بازار داشته باشد. از این رو فردی که صرفاً چند کتاب در مباحث بازاریابی و استارتاپ مطالعه کرده و سابقه فعالیت و تجربه‌ای در این زمینه ندارد، نمی‌تواند به عنوان منتور یک کسب‌وکار عملکرد مد نظری را داشته باشد.

۲. خلاق بودن

بازاریابی و پیشرفت در شغل، نیازمند خلاقیت و نوآوری می‌باشد. از این رو یک منتور نیز باید تفکر خلاق و توانایی تفکر متفاوت برای دیدن زوایای مختلف یک مسئله را داشته باشد.

 

وظیفه منتور کسب و کار چیست؟

 

۳. گستردگی ارتباطات

یک منتور کسب و کار باید روابط گسترده‌ای داشته و مدیران بازاریابی و سرمایه گذاران مختلفی را بشناسد و با خدمات شتاب دهنده استارتاپ در ایران آشنا باشد. چرا که در بسیاری از موارد این ویژگی منتور و مهارت ارتباط‌ گیری او بسیار کارساز و مفید خواهد بود. در واقع ارتباط‌ گیری منتور می‌تواند به توسعه کسب‌وکار شما نیز کمک کنید.

۴. پیشبرد ایده‌های عملی

یک منتور استارتاپ حرفه‌ای قادر به ترسیم نقشه راه و مسیر نهایی تصمیم می‌باشد. از این رو اگر ایده و نظری قابلیت اجرا نداشته باشد و یا احتمال ریسک آن برای کسب‌وکار بسیار بالا باشد، از اجرای آن جلوگیری خواهد کرد. به همین دلیل یک منتور استارتاپ باید ایده‌های عملی و نتیجه‌بخش را پیش برده و شرکت را دچار بحران قرار ندهد.

۵. درک مناسب از شرایط

در تعریف منتور کیست، بیان کردیم که منتور مشاور مدیر و راهنمای او می‌باشد. از این رو مهارت درک مناسب و واقعی از شرایط و ارائه راه‌حل‌های مناسب جهت مشاوره به مدیر کسب‌وکار از ویژگی‌های مهم و اصلی یک منتور می‌باشد.

 

کلام آخر
در این مطلب به بیان تعریف منتور کسب و کار کیست پرداختیم و مباحث منتورینگ چیست، انواع منتورینگ منتور استارتاپ و… را نیز بررسی کردیم. از این رو امروزه منتورینگ به عنوان یک ابزار مهم و اصلی رشد شغلی و توسعه کسب‌وکارها مورد توجه می‌باشد. به همین دلیل بسیاری از مدیران ارشد و موفق بازاریابی و بنیانگذار استارتاپ همواره یک منتور برای خود در نظر گرفته‌اند که بتواند به موفقیت شغلی و در نهایت موفقیت کسب‌وکار منتهی شود. چرا که تبادل دانش، تجربه و مهارت‌های جدید، یک اصل مهم برای بقا در حوزه بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *