ثبت شرکت دانش بنیان یکی از مسیرهای پیش روی کارآفرینهای جوان برای تجاری سازی محصول و ایدههایشان است. البته مسیر ثبت این شرکتها و استفاده از امتیازات ویژه آنها، فراز و نشیبهای بسیاری دارد.
شما باید بدانید که ویژگی های شرکت دانش بنیان چیست تا متوجه شوید میتوانید ایدهتان را به عنوان خدمات یا محصولات دانش بنیان توسعه بدهید یا خیر.
در این مقاله از شرکت شتاب دهنده پیشگامان ابتدا به صورت خلاصه بررسی میکنیم شرکت دانش بنیان چیست و سپس به سراغ ویژگی شرکت های دانش بنیان خواهیم رفت.
شرکت دانش بنیان چیست؟
شرکتهای دانش بنیان، خدمات یا محصولاتی را با استفاده از دانش، تخصص و تکنولوژیهای متوسط و پیشرفته تولید میکنند. این شرکتها میتوانند از امتیازهای ویژهای که دولت و صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه میدهد، استفاده کنند.
هدف دولت از حمایت از این شرکتها، ایجاد پیوند بین تخصص علمی دانشگاهها و مراکز پژوهشی با بازار کار در جامعه است. انواع شرکت های دانش بنیان میتوانند از طرحهای حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند.
در مقاله «شرکت دانش بنیان چیست؟» توضیحات کاملی درباره این نوع کسب و کارها ارائه دادهایم. با مطالعه این مقاله با ساز و کار آنها آشنا خواهید شد. در ادامه این مقاله هم به سراغ بحث اصلی میرویم و ویژگی های شرکت دانش بنیان را بررسی میکنیم.
ویژگی های شرکت دانش بنیان
پس از آن که فهمیدیم انواع شرکت های دانش بنیان قادر به استفاده از طرح های حمایتی هستند، در ادامه به ۱۰ ویژگی از ویژگی های شرکت دانش بنیان اشاره خواهیم کرد:
– سرمایه اصلی این شرکتها داراییهای غیرمادی است. حق ثبت اختراع، فرمولها و طرحهای تجاری مهمترین سرمایه شرکتهای دانش بنیان محسوب میشوند.
– این شرکتها به جای تمرکز روی دستاوردهای اقتصادی، به تولید محصولات یا خدمات با استفاده از دانش روز و پیشرفتهترین تکنولوژیها توجه دارند. آنها تلاش میکنند با تکیه بر دانش و فناوری، محصولات یا خدمات با ارزش افزوده بالا تولید کنند.
– این شرکتها میتوانند از طرحهای حمایتی و وام شرکت دانش بنیان استفاده کنند.
– شرکتهای دانش بنیان در تلاشند وارد بازارهای جدید شوند. در بازارهایی که اشباع شده و رقبای بسیاری وجود دارد، خبری از شرکتهای دانش بنیان نیست.
– از ویژگی شرکت های دانش بنیان میتوان به پیچیدگی فرایندهای این شرکتها اشاره کرد. به همین دلیل برای دستیابی به اهدافشان به تجهیزات پیشرفته و افراد متخصص نیاز دارند.
– خروجی شرکتهای دانش بنیان همیشه یک محصول فیزیکی یا خدمات آماده ارائه به بازار نیست. خروجی آنها در برخی موارد یک طرح تجاری یا حق اختراع است که باید در مراحل بعدی وارد فرایند تجاری سازی محصول شود.
با توجه به لیست ویژگی های شرکت دانش بنیان، متوجه میشوید که تفاوت این کسب و کارها با شرکتهای معمولی یا استارتاپها چیست و چه ایدهها یا محصولاتی میتوانند دانش بنیان باشند.
ویژگیهای مورد نیاز برای اعضای هیئت مدیره شرکت دانش بنیان
فراهم کردن لیست ویژگی های شرکت دانش بنیان، برای ثبت چنین شرکتی کافی نیست. همانطور که گفتیم، گروههای دانش بنیان با هدف پیوند بین مراکز علمی و بازار و اقتصاد راهاندازی شدهاند، پس حضور افراد علمی در هیئت مدیره این شرکتها هم به عنوان الزامات در نظر گرفته میشود. در ادامه به لیست ویژگیهای مورد نیاز برای اعضای شرکتهای دانش بنیان اشاره میکنیم.
– حداقل دو سوم از اعضای هئیت مدیره باید فارغالتحصیل مقطع کارشناسی باشند.
– حداقل دو سوم از اعضای هیئت مدیره باید سابقه کار در حوزه فعالیت شرکت داشته باشند. اگر چنین نیست، باید سه سال سابقه فعالیت در زمینههای علمی و مدیریتی داشته باشند.
– بهتر است یکی از اعضای هیئت مدیره، اختراعی در حوزه فعالیت شرکت ثبت کرده باشد (تفاوتی ندارد این اختراع به صورت کشوری ثبت شده یا بینالمللی).
البته شرکتهای دانش بنیانی که نمونه اولیه موفقی تولید کردهاند، استانداردهای داخلی و بینالمللی را به دست آوردهاند و برای محصولات یا خدماتشان بازارسازی کردهاند، نیازی به فراهم کردن دو شرط اول برای اعضای هیئت مدیره ندارند.
ویژگی محصولات دانش بنیان
مهمترین تفاوت استارتاپ و شرکت دانش بنیان در محصولات آنها مشخص میشود. محصولاتی که این شرکتها تولید میکنند، باید سه ویژگی کلیدی داشته باشد:
– فرایند تولید محصولات دانش بنیان معمولا پیچیده است، به همین دلیل کسب و کارهای معمولی به راحتی نمیتوانند از آنها کپیبرداری کنند.
– ارزش افزودهای که محصولات دانش بنیان تولید میکنند، به واسطه تکنولوژی یا دانشی است که در تولید آنها به کار رفته.
– پیش از تولید محصولات دانش بنیان، باید تحقیقات علمی انجام شود و خروجی نهایی بر مبنای این تحقیقات، توسعه پیدا کند.
لیست شناسایی محصولات دانش بنیان، به صورت سالانه یا دو سال یک بار منتشر میشود. آخرین بروزرسانی این لیست در سال ۱۴۰۰ ارائه شده و محصولات دانش بنیان را دستهبندی میکند.
کلام آخر
در این مقاله ویژگی های شرکت دانش بنیان را بررسی کردیم تا اگر قصد دارید چنین شرکتی ثبت کنید، متوجه شوید چه شرایطی را باید فراهم کنید. با ثبت چنین شرکتی، جذب سرمایه برای استارتاپ سادهتر میشود و حتی اگر سرمایهگذاری به استارتاپ اضافه نشود، میتوان از تسهیلات شرکت دانش بنیان استفاده کرد.
اطلاع از ویژگی شرکت های دانش بنیان و ایجاد آنها، تنها شرط ثبت چنین شرکتی نیست. فرایند ثبت این شرکتها جزئیات بسیاری دارد و بهتر است که افراد متخصص و باتجربه در این زمینه راهنمای شما باشند. ما در شتابدهنده پیشگامان از پذیرش و شتابدهی ایدههای دانش بنیان استقبال میکنیم و در تمام مراحل ثبت شرکت دانش بنیان با کارآفرینهای جوان همراه خواهیم بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر برای دریافت خدمات شتابدهی، از طریق راههای ارتباطی موجود در سایت با ما تماس بگیرید. همینطور اگر نقطه نظر تکمیلی در خصوص ویژگی های شرکت دانش بنیان دارید، حتما آن را با ما به اشتراک بگذارید.