یکی از مهمترین عوامل متمایز کننده رنگ ترافیکی با کیفیت از سایر رنگها، میزان چرک پذیری رنگ ترافیکی است. اکثر مصرف کنندگان رنگ ترافیکی مانند شهرداریها، ادارات راه و همچنین پیمانکاران، رنگی را برای پروژه خود انتخاب میکنند که میزان چرک پذیری مناسبی داشته با شد. میزان مقاومت رنگ ترافیکی در برابر آلودگیهای محیطی از جمله گردوغبار، دوده، گل و لای، قیر و… به صورتی که رنگ بتواند ظاهر اصلی خود را در برابر
کثیف شدن حفظ کند، مقاومت چرک پذیری نامیده میشود.
مقابله با چرک پذیری رنگ های ترافیکی بین شهری
اهمیت و ضرورت موضوع
شرح کلی مسئله
یکی از مهمترین عوامل ایجاد کثیفی و چرک شدن رنگ ترافیکی و خط کشی معابر که کمتر به آن توجه میشود، کیفیت آسفالت و قیر استفاده شده در آن است. هر چه قیر مورد استفاده در آسفالت از کیفیت بالاتری برخوردار باشد، میزان سیاه شدگی خط کشی کاهش مییابد. با بررسی و مقایسه کیفیت آسفالت مورد استفاده در ایران با کشورهای توسعه یافته، این نتیجه به دست میآید که رعایت تناسب وکیفیت قیر و سایر ترکیبات موجود در آسفالت عامل بسیار مهمی در حفظ کیفیت و ظاهر رنگ ترافیکی اعمال شده بر سطح معابر است. آلودگیهای محیطی از جمله آلودگی هوا و وجود غبار و دوده حاصل از سوخت خودروها و صنایع، باعث ایجاد کثیفی و سیاه شدگی خط کشی معابر میگردد. هر چه آب و هوا و شرایط محیطی محل اجرای رنگ ترافیکی مناسبتر و پاکتر باشد، رنگ ترافیکی برای مدت زمان بیشتری میتواند ظاهر و کیفیت اولیه خود را حفظ کند .
هدف اصلی
اهداف فرعی
پیشینه مسئله و مفاهیم علمی مرتبط با مسئله
آنالیز عملکرد
تجزیه و تحلیل علل ریشهای
حوزه تخصصی مسئله
شیمی, سایر
حوزه کاربرد مسئله
سایر
راه حل های ممکن در ارائه پاسخ
1 . استفاده از رنگ هایی که چرک پذیری کمی دارند و توجه به رنگ های گرمسیری و سردسیری.
2 . استفاده از راهکار هایی که باعث کاهش چرک پذیری رنگ ها شود از جمله پوشش های خود تمیز شونده،پوشش های ضد هیدروفوب و غیره.
راه حل هایی که دارای جذابیت نمی باشند
ویژگی ها و خروجی هایی را که فناوری مورد درخواست می بایست داشته باشد
رفع مشکل چرک پذیری رنگ های ترافیکی به مدت حد اقل نه ماه
محصول میتواند یکی از موارد زیر باشد:
رنگ مقاوم در برابر چرک پذیری
پوشش خود تمیز شونده
پوشش مقاوم در برابر چرک پذیری