افزایش و بهبود ماندگاری نان

افزایش مدت زمان ماندگاری استفاده از تکنولوژی های جدید یا فرمولاسیون جدید یا بسته بندی نوین

اهمیت و ضرورت موضوع

حفظ کیفیت، ویژگی های ظاهری و میکروبی و بافتی و ارزیابی حسی مطابقت با شاخص های استاندارد ملی کشور

شرح کلی مسئله

در فرآیند تولید نان و نگهداری آن واکنش های شیمیایی و فیزیکی مختلف باعث بیاتی نان می شود.این تغییرات نا مطلوبی که با گذشت زمان اتفاق می افتد بیاتی نام دارد که منجر به سفت شدن مغز نان، سخت شدن پوسنه، کاهش عطر و طعم، افزایش کدر شدن پوسته و کاهش نشاسته محلول شده که در شرایط عادی اجتناب ناپذیر است. پدیده بیاتی عمدتا مربوط به تغییرات ژل نشاسته است. راه های به تعویق انداختن بیاتی شامل: بهبود کیفیت پخت نان، نگهداری نان در دمای معین، استفاده از افزودنیها و غیره. از آنجایی که نان پرمصرف ترین محصول غذایی در کشور است این پدیده باعث ضررهای اقتصادی هم برای مصرف کننده و هم برای کشور می گردد. همچنین معضل دیگر در کارخانه نان، کپک نان می باشد، کپک های نان ریشه دار هستند و در مغز نان شروع به رشد می کند. این کپک ها بسیار خطرناک و سرطان زا می باشند به گونه ای که مصرف نان های کپک زده برای دام نیز مضر می باشد. لذا در این پروژه به دنبال روش های جدیدی جهت برطرف کردن چالش های فوق و حفظ و ارتقای کیفیت محصول نهایی می باشیم. شایان ذکر است درحال حاضر نان تولیدی این کارخانه، نان باگت و نان تست می باشد که به ترتیب دارای ماندگاری 5 و 15 روزه هستند.

هدف اصلی

افزایش مدت ماندگاری و جلوگیری از رشد میکرو ارگانیزم ها در نان

اهداف فرعی

حفظ کیفیت، ویژگی های ظاهری و میکروبی و بافتی و ارزیابی حسی مطابقت با شاخص های استاندارد ملی کشور

پیشینه مسئله و مفاهیم علمی مرتبط با مسئله

آنالیز عملکرد

تجزیه و تحلیل علل ریشه‌ای

حوزه تخصصی مسئله

شیمی, کشاورزی, ژی گیاهی

حوزه کاربرد مسئله

کشاورزی, صنایع بسته بندی, فرآورده های خوراکی و غذایی

راه حل های ممکن در ارائه پاسخ

روشی استفاده گردد که در نهایت کیفیت و ایمنی محصول حفظ و ارتقا یابد. روش هزینه سنگینی به صنعت تحمیل ننماید. روش مورد استفاده مورد تایید سازمان غذا و داروی کشور باشد. استفاده از فناوری چنان باشد که میزان تولید اقتصادی و قابل توجه باشد. مدت سلامت و ماندگاری محصول قابل توجه باشد (حداقل 15 روز به مدت ماندگاری فعلی اضافه شود). نگهدارنده مورد استفاده باید ایمن و در لیست تاییدیه سازمان غذا و دارو باشد. شکل هندسی و ظاهری نان حفظ شود.

راه حل هایی که دارای جذابیت نمی باشند

هزینه زیادی نداشته باشد. زمان انجام پروژه طولانی نباشد (حداکثر 10 ماه). ویژگی های حسی محصول نهایی (خصوصا عطر و طعم) نباید تحت تاثیر فرآیند بکار رفته قرار گیرد. فرآیند یا فرمولاسیون مورد استفاده اثر سوئی بر روی ویژگی های ظاهری مانند رنگ، پوسته و بافت نان نداشته باشد.

ویژگی ها و خروجی هایی را که فناوری مورد درخواست می بایست داشته باشد

بهتر است قطعات و دستگاه مورد نظر با دانش فنی داخلی تولید و راه اندازی شود و نسبت به دستگاه های موجود برتری داشته باشد تا آنجا که ممکن است از بهبود دهنده های مصنوعی استفاده نشود. بهتر است با تغییراتی در بسته بندی نیز مدت ماندگاری افزایش یابد.

از بعد اقتصادی و مالی رفع مساله، تا چه میزان هزینه ای مقرون به صرفه تلقی خواهد شد و حاضرید برای آن هزینه کنید؟

نوع همکاری مطلوب شما با ارائه دهنده راهکار

ارائه تجهیزات و امکانات

دانلود فایل پیوست

در صورتی که راه حل دارید برای حل این چالش دیدگاه خودتون بنویسید تا با شما تماس بگیریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام فایل:

اندازه فایل: